Geschiedenis


Toen ik een jaar of 8 was bleef ik vaker bij mijn oom en tante slapen. Nu had mijn neef in die tijd veel Britains modellen waar ik dan altijd mee mocht “spelen”. Ik vond het altijd zeer leuk om met deze modellen te spelen en wilde dit zelf ook. Helaas was het er nooit van gekomen. Toen ik een jaar of 20 was kwam ik weer met de modellen in aanraking. Ditmaal via eentje op afstandbediening. Ik kwam via het LMF terecht op een leuk forum .daardoor zijn mijn eerste modellen in huis gekomen. Ook had ik dat jaar mijn eerste eigen trekker gekocht (1:1) en zodoende is het bloed weer gaan stromen. Ik ben begonnen met een baan voor mijn SIKU control trekker om er lekker mee te rijden op mijn eigen boerderij.


Aan het einde van het jaar 2009 heb ik mij ingeschreven bij de L.C.N. waar ik nog steeds lid ben.


Ik ben in 2010 voor het eerst naar de beurs in Zwolle gegaan. Volgens mijn ouders is toen het Miniaturenvirus begonnen. Ik wist niet wat ik zag en kwam ook met een zeer grote buit aan modellen terug naar huis. Hier moest ik er meer van hebben. Helaas was er toen der tijd nog weinig van mijn merk ( case international) te vinden op de beurs en ik had toen der tijd een case 956xl van ertl weten te kopen en hier was ik dan ook reuzen trots op. Ik moest en zou ook een diorama bouwen voor deze trekkers op te zetten. Zo kwam ook de eerste vitrine in huis. En werd het eerste diorama gebouwd. Een paar planken werden een schuur en buxusbollen werden bomen. Iedereen is zo wel eens begonnen.


In 2011 ben ik wederom naar de beurs geweest. Zo kwam ik in aanraking met de bekende mensen en site’s van de miniaturen wereld en zo werd mijn blikveld nog groter. Op een gegeven moment in het jaar 2012 kwamen pakketjes van Engeland de VS en vele andere landen. Ook werd er nu wat gedetailleerde modellen gekocht en die konden natuurlijk niet in de “planken schuur’staan. Dus alles werd afgebroken of verkocht en er werd gebouwd aan een nieuw diorama. Wat veel gedetailleerder werd gebouwd. Maar ik maakte het vast zodat het nooit afgebroken kon worden. Dat werd een dure fout.


Januari 2013 kwam ik via het forum in aanraking met de forumdag. Ik wilde voor die tijd een mooi diorama hebben om mee te nemen. Dus ik ging in modules bouwen. Op de forumdag halverwege het jaar was iedereen zeer te spreken van mijn diorama en dat snakte naar meer. Ik heb toen met leden gehad over de beurs in Zwolle en zo kwam ik in contact met de beursorganisatie. Ik heb gelukkig dat jaar nog op de beurs kunnen staan en dat was echt een super unieke ervaring. Ik heb er veel vrienden en kennisen aan overgehouden en had mezelf voorgenomen om het jaar erna nog groter diorama mee te gaan nemen.


Dus het oude showdiorama werd verkocht en er werd een nieuwe gemaakt. Voor het jaar 2014.


Tijdens de beurs van 2013 werd ik gevraagd om met het oude diorama nog te staan in het boerderijmuseum in Schimmert. (leuk om eens na toe te gaan) per toeval was de eigenaar de regiocoördinator van de L.C.N. van zuid Limburg. Maar deze meneer wilde het stokje overdragen aan de jongere generatie en vond mij een geschikte kandidaat. Tijdens de jaarvergadering van de L.C.N. werd ik benoemd tot de nieuwe regiocoördinator. Ik doe dit met plezier en ik had op 14 juni 2014 in samenwerking met Belgische leden dan ook mijn eerste regiodag georganiseerd. Dit was een groots succes. En ik ben al bezig voor de regiodag van 2015.


Het is nu bijna november en we hebben al wat sneak preview geplaatst op het L.M.F. We gaan dit jaar met een mooi diorama uitpakken. Het word een diorama van 6.5 meter bij 1.80 meter met vele nieuwe dingen die ik nog niet gezien heb op de beurzen tot zo ver.


Maar dat zien jullie pas op de beurs zelf!


Met vriendelijke groet,

Bob Jeurissen